Free Joomla Templates by iPage Hosting

O udruzi & Članarina

Ukoliko ste odlučili postati naš član, molimo Vas da dobro pročitate niže navedene informacije!


O udruzi

I. Osnovne informacije

Puni naziv: Klub informatičara Portal Đurđevac
Skraćeni naziv: KI-Portal
Djelatnost: informatika i računalstvo, komunikacijska tehnika - bežični mrežni sustavi
Područje djelovanja: tehnička kultura

Predsjednik: Danijel Magdić
Dopredsjednik: Domagoj Vlahović
Tajnik: Mladen Prevedan

Adresa: Antuna Radića 4, 48350 Đurđevac
IBAN: HR7623600001101718212

Web: portal-durdevac.hr
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Kontakt broj: 091 / 799 - 4186

KI-Portal je član Zajednice tehničke kulture grada Đurđevca.

Informacije o:
a) uvjetima učlanjivanja,
b) pravima i obvezama članova,
c) načinu rješavanja sporova i sukoba interesa unutar udruge,
c) imenovanju osoba za zastupanje,
d) upravljanju udrugom, te o radu Skupštine i ostalih tijela,

su navedene u Statutu udruge KI-Portal. Zapisnici sa skupština i odluke koje su do sada donijete se nalaze u rubrici "Sve obavijesti". Odluke/ Informacije koje se tiču članarine su navedene i u rubrici (O udruzi & Članarina), na kojoj se upravo nalazite.

II. Klub informatičara Portal Đurđevac je neprofitna udruga građana (udruga koja NE obavlja gospodarsku djelatnost), a ne firma, te stoga vrijede druga pravila. Ova udruga nije poput firme kojoj svaki mjesec plaćate račun za isporučenu uslugu, te Vas više od toga ne interesira. KI-Portal nije ISP.
Znači, udruga KI-Portal se ne pozicionira kao konkurencija tim firmama nego je namijenjena osobama:

- slabijeg imovinskog stanja,

- koje zanima informatika i računalstvo, te mrežne tehnologije (prvenstveno bežični mrežni sustavi), 

- kojima nije bitna stalna online prisutnost. Ne jamčimo 99% uptime! Administratori besplatno održavaju mrežu udruge i vode ju. Budući da i administratori moraju zaraditi za svoj kruh, stignu se baviti udrugom tek kada riješe druge obaveze. Logično. Zato rješavanje nekog problema može nekad potrajati. Prekidi u radu mreže ne pojavljuju se samo kada se pojavi neki problem, već i kada testiramo razne postavke ili mijenjamo opremu.

- Od članova udruge se očekuje aktivni angažman kako bi udruga mogla što bolje funkcionirati. Naravno, nismo svi informatički stručnjaci. No, svatko od vas može na svoj način pridonjeti. Naprimjer, javite kad primijetite određeni problem i naučite osnove. Član je odgovoran za opremu koju koristi za spajanje na mrežu udruge, te je dužan s vremenom naučiti njome rukovati. 

Vama kojima su bitni fejsbuk, whats app, viber i slični servisi, i želite biti 24 sata dostupni / online, zaobiđite KI-Portal i na smartfonu si aktivirajte neki od podatkovnih paketa. Mobilni operateri u današnje vrijeme nude te pakete prilično jeftino. Na taj način ćete biti dostupni uvijek i svugdje. Također, tu su HT i Pro-Ping za korisnike sa većim apetitima.

Zašto imamo članarinu, a neprofitna smo udruga u kojoj administratori i predsjedništvo volontiraju (besplatno rade)?
1) Kao i Vama, i KI-Portalu stižu mjesečne čestitke (računi). Primjer, račun za internet.
2) Informatičke trgovine ne poklanjaju opremu, već ju je potrebno platiti. A bez opreme KI-Portal ne može funkcionirati.
3) Nemamo sponzore koji bi pokrili sve troškove KI-Portala.
4) Da smo u mogućnosti, maknuli bismo članarinu. Međutim, članarina trenutno čini 99% primanja KI-Portala. Bez članarine KI-Portal ne može opstati.

Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

III. Ciljevi udruge su:

- zalaganje za razvitak bežičnih informacijskih i komunikacijskih mreža,
- savjetovanje i pomoć osobama zainteresiranim za informatičke ili mrežne tehnologije u razvoju mrežne infrastrukture,
- povezivanje osoba koje se bave, koriste ili su na neki drugi način povezane s bežičnim sustavom, računalima ili internetom,
- poticanje članova na zajedništvo i zajedničku suradnju u svrhu ostvarivanja zajedničkih interesa u okviru Udruge,
- sudjelovanje u programima koji se provode, u cilju razvitka i promicanja tehnologije bežičnog umrežavanja,
- ostvarivanje suradnje s drugim istovrsnim i sličnim Udrugama i organizacijama u zemlji i inozemstvu, te sa svim organizacijama koje podupiru rad Udruge.

Molimo vas da pročitate Statut udruge kako bi bili upoznati sa načinom funkcioniranje udruge KI-Portal, te sa svojim pravima i obavezama.


ČLANARINA

Članarinu uplaćujete mjesečno ili za svaka 2 ili za svaka 3 mjeseca. Plaćanje članarine se vrši isključivo na račun udruge. NE uplaćujte unaprijed za više od 3 mjeseca. Provjera uplata je najčešće sredinom mjeseca. Primjer, provjera uplata za 8. mjesec je u 9. mjesecu.


mjesečno = 6,24 € (47 kn)

Fiksni tečaj konverzije je: 1 euro = 7,53450 kuna.

Svim članovima je po defaultu aktiviran (uključen u cijenu) obiteljski račun. Obiteljski račun omogućava istodobno spajanje više uređaja (kompjutera, smartfona, tableta...) na mrežu udruge sa jednim korisničkim imenom, ali logiranje sa tim korisničkim imenom je dozvoljeno na jednoj adresi preko jednog (glavnog) rutera.

Ukoliko se želite logirati u mrežu udruge sa druge adrese, prvo se morate odlogirati na trenutnoj adresi.

Ako Vam treba mogućnost istovremenog logiranja sa više adresa, nazovite nas. Svaka adresa tada dobiva svoje korisničko ime/ svoj korisnički račun za koji se plaća mjesečna članarina.


Potrebni podaci za ispunjavanje univerzalnog naloga:

PLATITELJ (naziv/ime i adresa) -> Vaše ime i adresa. Npr. Marko Horvat, Stjepana Radića 1, 48350 Đurđevac

PRIMATELJ (naziv/ime i adresa) -> Klub informatičara Portal Đurđevac, Antuna Radića 4, 48350 Đurđevac

IBAN ili broj računa primatelja -> HR7623600001101718212

Model -> Nalazi se s lijeve strane Poziva na broj primatelja. Upišite "HR00" (bez navodnika).

Poziv na broj primatelja -> OIB od nositelja članarine

Opis plaćanja -> "Članarina za 1. mjesec 2023." Ovo je samo primjer. Vi ćete naravno upisati druge mjesece.

Uplatnice čuvajte!

Molimo vas da se točno pridržavate navedenih uputa sa ciljem što efikasnijeg vođenja evidencije članarine.


UČLANJENJE  U UDRUGU

Prilikom učlanjenja od Vas ćemo zatražiti sljedeće podatke:

prezime, ime, adresa, OIB, datum rođenja, e-mail, broj telefona ili mobitela. Podatke za učlanjenje pošaljite na e-mail udruge (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Prvi puta se plaća upisnina u registar udruge od 1 eurocent (oko 8 lipa). Fiksni tečaj konverzije je: 1 euro = 7,53450 kuna. Upisninu možete platiti na istoj uplatnici. Samo navedite u opis plaćanja "UPISNINA I ČLANARINA (1.- 8. mjesec 2023.) ZA KI-PORTAL".

Prvih 8 do 12 mjeseci članarina za nove članove iznosi 1 eurocent (oko 8 lipa) mjesečno.*

8 mjeseci, 8 eurocenti (oko 60 lipa), odnosno 12 mjeseci, 12 eurocenti oko (oko 90 lipa)!*

Trajanje popusta (8, 9, 10, 11 ili 12 mjeseci) se dogovara ovisno o svakoj situaciji. Primjerice, kada član mora mora kupiti veliku (XL) antenu da bi mogao imati dobar signal. Velike antene su skuplje, pa stoga član ima pravo na znatno više mjeseci popusta.
Ovom akcijom želimo novim članovima sniziti troškove ulaska u članstvo udruge, budući da član mora kupiti uređaj da bi se mogao spojiti na wifi mrežu udruge.

Upisom u registar članova član potvrđuje da je upoznat sa svim detaljima Statuta i drugih akata Udruge, te preuzima svaku materijalnu i/ili krivičnu odgovornost prema Udruzi ili nekoj trećoj strani proizašlu iz njegovog nepridržavanja Statuta, drugih akata Udruge, te ugovora i/ili sporazuma koje Udruga ima potpisane sa trećim stranama.

Za spajanje na mrežu udruge KI-Portal trebat će Vam Mikrotik antena koja dođe oko 66,36 € (500 kn). Odabir odgovarajućeg uređaja ovisi o udaljenosti novog člana od pristupne točke udruge, te o optičkoj vidljivosti. Što ste dalje ili ako postoje prepreke, to Vam treba bolji uređaj. Nemojte ništa kupovati na svoju ruku! Kontaktirajte administratore.

* Snižena cijena članarine za nove članove vrijedi samo za članove koji moraju kupiti novu Mikrotik antenu da bi se mogli spojiti na mrežu KI-Portala.


PROVJERA UPLATA

Vaše uplate možete provjeriti ovdje.

Iznosi koje smo označili žutom bojom su nejasne uplate (uplaćeno previše/ premalo, krivo izračunato koliko je članarina za 2, 3 mjeseca...). Ukoliko je Vaša uplata označena žutom bojom, OBAVEZNO nazovite.

Napomena. Zbog transparentnosti, podaci iz opisa uplate (opis plaćanja) su točno oni podaci koje ste naveli kada ste ispunjavali uplatnicu. Što znači, ako ste prilikom ispunjavanja uplatnice stavili krivi mjesec, to će biti vidljivo i u ovoj evidenciji. Vodite računa o tome kada budete provjeravali svoje uplate. U internoj evidenciji udruge su te greške ispravljene. Slobodno nazovite tajnika, ako bude nešto nejasno.


Redovito provjeravajte ovu rubriku (O udruzi & Članarina)!