Free Joomla Templates by iPage Hosting

22.6.2018. logiranje, korisničko ime, obiteljski račun - objašnjenje

Poštovani,

da razjasnimo par stvari vezanih uz logiranje, Vaša korisnička imena i obiteljski račun.

Svim članovima je po defaultu aktivirana (uključena u cijenu) jedna od dvije varijante obiteljskog računa. Obiteljski račun omogućava istodobno spajanje više uređaja (kompjutera, smartfona, tableta...) na mrežu udruge sa jednim korisničkim imenom, ali logiranje sa tim korisničkim imenom je dozvoljeno na jednoj adresi preko jednog (glavnog) rutera.

Jedno korisničko ime = jedno logiranje

Već ste primijetili kako to funkcionira. Netko u kućanstvu se logira u mrežu udruge (Na primjer, sa kompjutera.) i drugi ukućani se više ne moraju svaki posebno logirati na njihovim uređajima (smartfoni, tableti...).

Ukoliko se želite logirati u mrežu udruge sa druge adrese, prvo se morate odlogirati na trenutnoj adresi.

Iznimka su članovi sa starim ruterima koji ne podržavaju dhcp server i nat opcije. Upravo te opcije u ruteru omogućuju istodobno spajanje više uređaja sa jednim korisničkim imenom na jednoj adresi. Zato i je na početku ovog članka navedeno da logiranje mora ići preko jednog (glavnog) rutera u Vašem kućanstvu.
Stoga oni imaju pravo na više mogućih istovremenih logiranja sa istim korisničkim imenom ili dobiju još jedno korisničko ime. No, i ta varijanta obiteljskog računa se smije koristiti samo na jednoj adresi, tj. na Vašoj, najčešće, kućnoj adresi koju ste nam dali prilikom upisa u registar članova.

Ako Vam treba mogućnost istovremenog logiranja sa više adresa, nazovite nas. Svaka adresa tada dobiva svoje korisničko ime/ svoj korisnički račun za koji se plaća mjesečna članarina.